Aplikácia piercingu v lete? Áno alebo nie?

Salóny a štúdiá konečne otvorili, idú v plnom prúde a ty premýšľaš nad tým, že by si si nechal / a urobiť nový piercing? V tomto článku sa dozvieš, prečo by si si mal / a s aplikáciou poponáhľať, než sa naozaj oteplí a začne leto.

Slniečko, teplo, dovolenky a párty. Od mája do septembra sú práve tie mesiace, kedy nás najviac láka ukazovať svoje ozdoby na tele. Tetovania a odhalené piercingy na kúpaliskách a pri mori už nie sú vôbec niečím neobvyklým. Ako to, ale je s aplikáciou a hojením čerstvých piercingov v letných mesiacoch?

Najideálnejšie, samozrejme, je si nový piercing nechať pichnúť v období do konca apríla a potom až zhruba od septembra, niekedy aj neskôr. Pokiaľ si ale aplikáciu piercingu v týchto mesiacoch nestihol / a, zvoľ na leto radšej piercing, ktorý nemá dlhú dobu hojenia. A ktoré to sú? Napríklad veľmi obľúbený "letný" piercing pupku sa hojí šesť až deväť mesiacov a niekedy aj dlhšie. Takže s tým radšej počkaj až na zimné obdobie, aby sa ti do leta mohol v poriadku zahojiť a neznepríjemnil ti prázdniny. Piercing bradaviek sa hojí dokonca až rok. Cheeky (piercingy v tvári) majú dobu hojenia najmenej deväť mesiacov, takže ich aplikácii sa skús v lete taktiež vyhnúť. Výnimkou sú mikrodermály v tvári, tie si môžeš nechať pichnúť, aj keď je teplo, takže pre nedočkavcov to je ideálna voľba.

    

Pre správne hojenie tvojho nového piercingu je veľmi dôležité sa po jeho aplikácii vyhnúť vode a opaľovaniu, čo je pre väčšinu z nás tá najzábavnejšie časť leta. Ale najmä rybníky aj bazény, ktoré na prvý pohľad vyzerajú čisto alebo sú chlórované, obsahujú baktérie, ktoré by sa ti mohli do čerstvého vpichu dostať a pekne rozhnevať. Predĺžila by sa ti potom doba hojenia piercingu, v horšom prípade sa ti vpich zapáli infekciou. Aj pre milovníkov kúpania sa v mori máme zlú správu. Slaná voda síce môže piercingový kanálik "dezinfikovať", ale tiež sa ti do neho môžu dostať zrniečka piesku, ktoré hojenie znepríjemnia a predĺžia. Ak sa aj cez to chceš s novým piercingom v lete schladiť vo vode, po vlastnom uvážení si môžeš piercing prelepiť vodeodolnou náplasťou. Ale pozor, hneď ako ju dáš dole, vpich vydezinfikuj! A tiež pamätaj na to, že sa ti tým môže predĺžiť doba hojenia piercingu.

A čo správna starostlivosť a hygiena? Tá je pri čerstvom piercingu, (a to samozrejme nielen v lete) vzhľadom na nadmerné potenie kože, prach a horúčavy, najdôležitejšia! Ak plánuješ v lete športovať, vždy sa po takejto aktivite osprchuj a ošetri piercing slaným roztokom. Nemusíš sa desiť, pripravíš si ho ľahko doma. Stačí ti k tomu cca 5 cl vody (veľký pohár na panáky), ​​do ktorého rozmiešaš štipku kuchynskej alebo morskej soli a máš hotovo.

Vo všeobecnosti teda odporúčame s novými piercingmi počkať na jesenné, zimné alebo jarné mesiace. V lete je čas užívať si voľno, slniečko a zábavu, a nie mať problémy so zle sa hojacim piercingom. Pokiaľ si ale aj tak nedočkavý a piercing si necháš v lete pichnúť, rozhodne nepodceňuj následnú dôkladnú starostlivosť.