Piercing a make-up: Ako sa líčiť s piercingom?

Ste milovníci make-upu, ale zároveň aj piercingov v oblasti tváre? V nasledujúcom článku sa dozviete, ako sa správne líčiť, ak máte napríklad čerstvý mikrodermal, nostril alebo piercing v obočí.

 

Určite si hovoríte, že na tom predsa nie je nič zložité. Keď si nanášate make-up, tak sa proste len vyhnete najbližšej oblasti vpichu. Nie je to ale úplne pravda. Aj keď produkty nanesiete tak, aby neboli v tesnej blízkosti piercingu, a všetko zafixujete špeciálnym sprejom, počas dňa sa môže aj tak celý make-up "hýbať" (napr. keď rozprávate, potíte sa atď.) A dostať sa tak do čerstvej rany. Odporúčame teda líčidlá nanášať vo vzdialenosti viac jak 1 cm od piercingu. Áno, vieme, teraz to môže znieť trochu divne. Stačí si ale vziať beauty blender alebo inú hubku na make-up a výrazný prechod medzi make-upom a kožou zapracovať do stratena.

 

Ako však na sypké produkty ako napríklad bronzer, lícenku alebo púder? Najideálnejšie je si pri aplikácii sypkých líčidiel čerstvý piercing zakryť, aby sa k nemu drobné čiastočky nedostali, a následne postupovať rovnako ako pri nanášaní make-upu a výsledný vzhľad upraviť hubkou. Nezabudnite, že je potrebné si zakryť aj uši v prípade, že máte čerstvý piercing na týchto miestach. Väčšina sypkých produktov sa totiž dostáva až do oblastí uší.

   

Na odstránenie make-upu odporúčame micelárnu vodu. Tu, ale taktiež pozor! Môže sa stať, že sa vám vlákna z klasického odličovacieho tampónu zachytia o piercing a začnú robiť neplechu. Radšej použite vatové tyčinky, ktorými odstránite líčidlá z okolia piercingu precíznejšie a šetrnejšie, alebo rovno látkový tampónik.

 

A čo hojací sa piercing a rúže, lesky a balzamy? Tomu všetkému sa vyhnite, pokiaľ sa vám vpich úplne neuzdraví. Dôležité je to hlavne u piercingov ako je vertical labret, vertical philtrum a inverzia vertical labret. Ak trpíte na vysušené pery, po dobu hojenia odložte balzamy a viac sa hydratujte pitím vody. Po zahojení piercingu možno pery líčiť tak, že všetko pokryjete rúžom alebo leskom a následne vatovou tyčinkou odstránite farbu zo šperku. Pokiaľ máte segment s otváraním, môžete piercing jednoducho zložiť, nalíčiť pery a potom ho opatrne dať späť.

      

Akonáhle sa piercing úplne zahojí, máte vyhraté! Môžete sa potom bez obáv líčiť tak, ako ste zvyknutí, bez ohľadu na piercing. Nezabudnite ale, že sa na šperku budú produkty usadzovať, takže je dôležité ho z času na čas očistiť, aby nestratil lesk a nevyzeral "ušpinený". Najlepšie je, keď si z čistenia piercingu urobíte rutinu rovnako tak, ako keď sa každý deň pred spaním odličujete.

 

Teraz už viete, ako na make-up v kombinácii s čerstvým piercingom a ako sa o neho starať, aby sa vám v poriadku zahojil. Snáď sme vám poradili a trebárs aj inšpirovali k vytvoreniu nejakého nevšedného make-upu doplneného šperkom.

 

zdroje obrázkov: pinterest.ca, rebelbod.com, instagram.com/deathra_