Závažie do uší - k čomu je a ako ho nosiť

Pomaly, kúsok po kúsku, pracujete na roztiahnutí vašich ušných lalôčikov a premýšľate, akou ozdobou či šperkom by ste si mohli urobiť radosť? Vyskúšajte netradičné závažie do ucha, ktoré je ideálnym doplnkom pre spoločenské udalosti. Poradíme vám, aké si vybrať!

Rozťahovanie ucha je beh na dlhšiu trať. Od klasickej náušnicovej dierky vedie k poriadnemu otvoru dlhá cesta. Či už máte ucho roztiahnuté do požadovanej veľkosti, alebo ste ešte len na začiatku procesu, môžete ucho ozdobiť nielen plugmi či tunelmi, ale taktiež špeciálnym závažím do ucha.

3

TIP: O tom, ako pri rozťahovaní správne postupovať a neublížiť si, sa dočítate viac v článku Ako správne roztiahnuť ucho.

Ako si vybrať závažie do ucha?

Výber závažia záleží úplne na vašom vkuse a preferenciách. Závažie môže mať najrôznejšie tvary a môže byť vyrobené tiež z najrôznejších materiálov. Veľmi obľúbené sú prírodniny ako drevo či drahé kamene, ale stretnúť sa môžete aj s kovom či umelými materiálmi.

1

Závažie je väčšinou v tvare kruhu či špirály, ale nie je to pravidlom. Tak ako pri náušniciach či piercingoch, aj medzi závažiami sa nájdu veľmi špecificky tvarované kúsky.

Rôzne druhy závaží do ucha môžu, ale taktiež nemusia, mať zapínania. Väčšina druhov závaží sa jednoducho zavesí na lalôčik a vďaka svojej váhe a gravitácií drží na miesta. Stretnúť sa ale môžete aj so závažiami, ktoré sú v uchu prichytené pomocou tzv. kreol zapínania.

Pri akej príležitosti je dobré zvoliť závažie?

Závažie sa hodí ako efektný šperk pro zvláštne príležitosti. K svadobným či plesovým šatám budú skvele vypadať napríklad mosadzné závažia s drahými kameňmi. Pri menej formálnych udalostiach môžete zažiariť i s drevenými závažiami z olivového dreva v etno štýle

18528-1_lbpc-02018522-2_bp-24918564-1_wk-251

Skvelo ale vypadajú aj celokovové závažia s mosadznou alebo striebornou úpravou.

Ide o veľmi výrazne šperky, vďaka ktorým zaujmete na prvý pohľad. Ľahko môžete okoliu ukázať, že roztiahnutý ušný lalôčik ozdobený štýlovým závažím môže byť veľmi elegantnou modifikáciou.

Na čo dať pozor?

Predtým, ako si závažia do ucha zaobstaráte, je dobré mať na pamäti to, že nejde o šperk pre každodennú parádu. Závažie do ucha je určené skôr pre krátkodobé nosenie a zvláštne príležitosti. Na dlhodobé nosenie sa nehodí, pretože vyvíja príliš veľký tlak na stenčenú kožu lalôčika a dochádza tak k nerovnomernému rozťahovaniu.

Na dlhodobé nosenie a pozvoľné rozťahovanie zvoľte radšej niektorý z roztahovákov z našej ponuky.

2

Ak budete potrebovať poradiť s výberom šperku pre svoje uši, či s čímkoľvek iným, čo sa týka piercingov a šperkov, neváhajte sa na nás obrátiť e-mailom na info@atreya.sk.