KDE NAJVIAC BOLÍ APLIKÁCIA PIERCINGU? SPÝTALI SME SA PRIAMO VÁS!

Kto prvýkrát zatúži po piercingu, prvé, čo ho obvykle zaujíma, je, či a ako veľmi to bude bolieť. Ako je to v skutočnosti? Prečítaj si v článku.

Túžiš po piercingu, ale nevieš, či vydržíš bolesť, naviac každý hovorí niečo iné, a ty tak stále váhaš? Nie je sa čomu čudovať, mnoho ľudí neznáša ihly a u doktora sa len ledaže nezložia, takže podstúpiť niečo takéto dobrovoľne je zvlášť u týchto jedincov niečo ťažko predstaviteľné. Napriek tomu však piercing chceš a pomohol by ti nejaký všeobecný prehľad a skúsenosti ostatných, čo sa bolestivosti týka? Potom si tu správne!

Na úvod je potrebné povedať známy fakt, že na tele sú miesta rôzne citlivé. Tam, kde máme veľa nervových zakončení, býva akákoľvek bolesť obvykle intenzívnejšia. Preto tak šialene bolí uhryznutie sa do jazyka alebo do pery, no a o rozkroku snáď nemá cenu sa ani baviť. Záleží tiež, či piercing prechádza len kožou alebo aj chrupavkou (typicky napríklad pri piercingu typu cartilage alebo helix).

122912738_4836669459684381_1736034732717577694_o

  1. Pupok obočie, ucho

Viacmenej platí, že aplikácia piercingov do týchto troch oblastí bolí najmenej. Napísali nám však aj takí, pre ktorých boli aj tieto miesta bolestivé::

Kateř Green: „Mám prepichnuté obočie a nič horšie som zatiaľ nezažila. :D“

Monique Haliti: „Prepichnutie hornej pery vôbec nebolelo, ale pupok, ten ma teda bolel. :/“

Nenechaj sa tým ale nijako vydesiť. Prah bolesti máme každý inde a čo bolí jedného, ​​druhý vôbec nemusí cítiť. 

Ešte jedna vec - čo sa týka ucha, dá sa prepichnúť na niekoľko spôsobov, než pri klasických náušníc do lalôčika. Tam sa bolestivosť delí ešte zvlášť podľa miesta, kam si ozdobu necháš aplikovať a niektoré miesta sú oveľa citlivejšie (typicky helix, tragus).

Natálie F.: „V mojom prípade bol najhoršie peklo industrial. :D Naopak septum a nostril úplne v pohode.“

Viol F.: „Helix a industrial vôbec neboleli, ale tragus bol peklo.“

bolestivost piercing v uchu

  1. Pery, nos, jazyk

Pery sú jasné, môže to tam pekne uštipnúť, ale nič, čo by sa nedalo vydržať. Prepichnutie jazyku môže vyzerať hrôzostrašne a rovnako ako pri perách, je možné, že sa vyskytne krvácanie, ktoré je spôsobené narušením hustej siete cievneho zásobenia týchto oblastí. Čo sa týka nosa, je to rovnaké ako pri uchu, t.j. akým spôsobom ho prepichnete. Obľúbený nostril väčšinou nebolí vôbec, za chvíľku je hotový, až možno budeš prekvapene pozerať, že už to máš za sebou.

Renata H.: „Pupok ma bolel najviac a ešte septum. :D Helix pohodička, nostril bol taktiež pohoda. :D Pery boli taký stred. :D“ 

Veronika Ch.: „Jazyk nebolel vôbec a nos trochu…“

  1. Bradavky a genitálie

V tomto prípade asi nie je potrebné nič extra vysvetľovať. Tieto miesta patria k najprekrvenejším, a tým aj k najcitlivejším na bolesť. Nájdu sa však aj takí, čo to majú opačne:

Drusilla: „Za mňa teda bradavky porovnateľné s pupkom... Možno bradavky boleli o niečo menej.“

Viktória R.: „Bradavky a silná bolesť? Vôbec. :D Hojenie síce taktiež trvá... Ale vôbec ma to nebolelo. To skôr jazyk, ale to až deň po prepichnutí… :D“

Markéta P.: „Jazyk bol horší ako bradavky a spodok.“

Je teda jasné, že aj keď platia nejaké všeobecné pravidlá, tak sú výnimky, ktoré ich potvrdzujú. Nápovedou, či piercing zvládneš, môže byť skrátka aj tvoja celková znášanlivosť bolesti. Ak vieš, že ťa len tak niečo nerozhodí, je veľká pravdepodobnosť, že v pohode znesieš aplikáciu i do citlivejších častí tela. Naopak aj bojkov môže príjemne prekvapiť, ako rýchle a bezbolestné to nakoniec môže byť. 

Dôležité je vybrať si dobrý salón a to, že ideš na piercing prvýkrát, neváhaj piercerovi povedať a pokojne priznaj, že sa trochu bojíš. Každý profesionál tí potom podrobne vysvetlí, čo bude robiť a nebude sa ani hnevať, ak si to rozmyslíš. Keď to ale zvládneš, určite to bude stáť za to!

Pokiaľ potrebuješ s čímkoľvek poradiť alebo sa niečo opýtať, neváhaj sa na nás obrátiť v súkromnej správe alebo na info@atreya.sk, radi ti pomôžeme.