Typy piercingov do nosa

Nostril piercing je jeden z najobľúbenejších šperkov na tvár. Ide sa o prepichnutiu chrupavky nosnej dierky. Krúžok alebo nosovka nie je ale jediným typom piercingu, ktorým si môžete svoj nos ozdobiť.

typy piercingov do nosa
Typy piercingov do nosa


Záleží na tom, aký typ vpichu zvolíte. Podľa toho si môžete vybrať medzi šperkami ako je nosovka, septum, činka, krúžok (segment) alebo napríklad mikrodermal. Ak túžite po ozdobe nosa, ale nechcete si ho hneď prepichovať, skôr vás len zaujíma, ako by na vás vyzeral, môžete si tiež zaobstarať falošný piercing do nosa.

Krúžok do nosa

Existuje niekoľko typov krúžkov do nosa. Sú vyrobené z rôznych materiálov, v rôznych farbách, so zdobením alebo bez, ale tiež hlavne s rôznymi spôsobmi zapínania.

Krúžky v tvare špirály sa do nosovej dierky jednoducho vtočia a mechanicky sa nijako nespájajú. Ďalším typom je krúžok, ktorý sa rukou mierne roztiahne, vsunie do dierky a potom zase pritlačí k sebe.

Vyberte si ten, ktorý vám najviac vyhovuje.

krúžok do nosa oceľový krúžok do nosa čierny oceľový segment roztvárací
Oceľový roztvárací krúžok Oceľový krúžok Otvárací segment

 

Nosovky

Nosovky sú zvyčajne jednoduché tyčinky, ktoré zasuniete do nosnej dierky. Vnútri nosa nemajú zapínanie (pretože by mohlo hroziť riziko vdýchnutia), ale sú rozšírené alebo zahnuté. Vyberať si môžete medzi rôznym vonkajším zakončením - s korálkou, ozdobou alebo napríklad len kovovou guličkou.

oceľové nosovky nosovka s kamienkom nosovka-kvapka
Rovný piercing do nosa Zahnutý piercing do nosa Nosovka s ozdobnou kvapkou

 

Septum

Septum šperky sú väčšinou krúžky, ktoré sú buď čisté alebo rôzne zdobené. Vybrať si môžete šperk do septa s výrazným zdobením, s kamienkami, v rôznych farbách alebo napríklad s navlečenými korálkami. Pokiaľ práve chcete piercing v septu skryť, kúpte si náhradný diel, ktorý je v nosných dierkach takmer neviditeľný. Prečítajte si viac o piercingu septa v našom článku.

filigranové septum oceľové septum s guličkami náhradné septum proti zarastaniu dierky
Zdobené vintage septum Oceľové septum s guličkami a otváraním Septum náhrada z ocele

 

Činka do nosa

Činka do nosa je pre vás to pravé, ak máte piercing Nasallang, Bridge alebo Austin bar. Pri výbere toho správneho šperku je veľmi dôležitá dĺžka činky, ktorú by ste si mali najprv dôkladne premerať.

piercing tyčinka piercing tyčinka s hrotmi piercing tyčinka s guličkami
     

 

Banánik a surface

Banánik nie je práve typický šperk do nosa, ale napriek tomu preň prípadne nájdete uplatnenie pri piercingu Third eye. Do kože nad koreňom nosa taktiež môžete použiť surface šperk.

piercing s guličkami do obočia dúhový činky piercing činky do nosa s hrotmi
     

 

Mikrodermal

Mikrodermálny piercing je skôr obvyklý pre miesta, ktoré nie je možné úplne prepichnúť. Môžete sa s ním stretnúť napríklad na rukách, krku, na líčkach alebo napríklad na chrbte. Microdermal ale môžete umiestniť napríklad aj na koreň nosa, kde bude vyzerať podobne ako Third eye alebo indické znamienko bindi.

mikrodermal hviezdička - titán mikrodermal s kamienkami oceľová kupola - mikrodermal
 Mikrodermal hviezdička  Mikrodermal kamienok  Mikrodermal titánové kupole

 

Fake piercing do nosa

Falošný piercing môže byť vhodnou voľbou, ak potrebujete zmeniť vzhľad len na pár dní alebo chcete otestovať, ako na vás piercing bude vyzerať. Fake piercingy do nosa si môžete zaobstarať nielen ako fake nostril, ale napríklad aj fake septum alebo krúžok.

fake piercing septum fake nostril piercing krížik fake krúžok do nosa
Fake septum s opálovými kamienkami Fake piercing do nosa Falošný krúžok