Piercing genitálií

Piercing genitálií

Piercing je ozdoba tela, s ktorou sa zvyčajne veľmi radi pochválite širokému okoliu. Každý z nás ale môže mať aj nejaké malé tajomstvo - napríklad piercing genitálií. Či už ste muž alebo žena, existuje mnoho typov piercingov na vonkajších pohlavných orgánoch, ktoré si môžete nechať aplikovať. Prečítajte si náš článok a premyslite si, ktoré miesto je práve pre vás najvhodnejšie.

 

História genitálneho piercingu

Prvé zmienky o piercingu vonkajších pohlavných orgánov je možné nájsť už v Kamasutre. Na mužskom tele sa preslávil predovšetkým vo viktoriánskom období v Anglicku, kedy ho nosil údajne princ Albert (manžel kráľovnej Viktórie). V tomto období muži vrchných vrstiev nosili veľmi úzke nohavice a bolo nutné penis skryť. Princ Albert mal údajne práve tento typ piercingu preto, aby penis mohol pripnúť k stehnu.

Druhy genitálnych piercingov

Ženské vonkajšie pohlavné orgány poskytujú mnoho príležitostí pre aplikáciu decentného a zaujímavého piercingu, rovnako tak je to aj u mužov. Aké typy genitálnych piercingov existujú? V podstate akékoľvek. Piercing je možné aplikovať takmer kamkoľvek v tele, pohlavné orgány nie sú výnimkou.

 

Typy mužských genitálnych piercingov

Umiestniť piercing môžete v podstate kamkoľvek na žaluď penisu, uzdičku, miešok alebo napríklad hrádzu medzi penisom a konečníkom. Každý z týchto piercingov má svoje jedinečné pomenovanie:

Ampallang - ide o piercing, kedy je šperk vedený vodorovne skrz žaluď. Prechádzať môže močovou trubicou alebo je vedený nad ňou.

Apadravya - tento piercing je vedený vertikálne cez žaluď a ústi blízkosti uzdičky predkožky. Často býva spájaný s piercingom Ampallang a spoločne tvoria tzv. Magic cross.

Dydoe - piercing okraju žaluďa. Ide o viac bolestivý piercing a častejšie tiež krváca. V niektorých prípadoch sa kombinuje s piercingom Apadravya a ako šperk sa používa kruh, ktorý prechádza špičkou žaluďa a jeho okrajom.

Frenum - piercing uzdičky u žaluďa. Šperk sa tu používa drobnejší, vzhľadom k tomu, že býva skrytý pod predkožkou.

Guiche - piercing hrádze medzi mieškom a análnym otvorom.

Hafada - piercing miešku. Šperk sa umiestňuje iba pod kožu mieška, takže je jeho hojenie menej problematické.

Princ Albert - veľmi častý piercing, ktorý do penisu vstupuje na úrovni uzdičky a vychádza v ústí močovej trubice. Existuje aj obrátená variant, pri ktorej piercing vstupuje vychádza z tela na hornej strane žaluďa, nie u uzdičky.

Pubic piercing - piercing koreňa penisu, pri ktorom sa používajú surface šperky.

Predkožka - piercing predkožky prechádza len kožou, ľahko sa preto hojí a nie je príliš bolestivý.

Scrotal - ide o piercing mieška, ktorý prechádza len kožou. Zvyčajne sa umiestňuje medzi semenníky.

 

Typy dámskych genitálnych piercingov

U žien sú piercingy vonkajších pohlavných orgánov taktiež veľmi časté a bývajú aplikované do oblasti veľkých a malých pyskov, kože prekrývajúcej klitoris a hrádzou medzi análnym otvorom a pošvou.

Piercing pyskov ohanbia - ide o piercing, ktorý je vedený pyskami ohanbia. Je možné ho aplikovať na veľkých i malých pyskoch. Pri prepichnutí oboch pyskov v rovnakom mieste je možné ich šperkom spojiť.

Christina piercing - piercing Venušinho pahorku, ktorý je veľmi častý a obľúbený.

Piercing klitorisu - ide o menej častý piercing, ktorý je vedený priamo klitorisom. Vzhľadom na to, že ide o veľmi prekrvenú partiu tela, je jeho hojenie ťažšie.

Deep Hood piercing - tento piercing je vedený v oblasti klitorisu. Deep hood je umiestnený hlbšie v tele, pod klitorisom. Iným typom je vertical hood a horizontal hood.

Female Guiche - horizontálny piercing hrádze medzi pošvou a análnym otvorom.

Fourchette piercing - vertikálny piercing hrádze medzi pošvou a análnym otvorom.

Horizontal Hood piercing - horizontálny piercing kožtičky nad klitorisom.

Hymen piercing - piercing panenskej blany

Inner Labia piercing - piercing vnútorných pyskov.

Isabella piercing - je menej častý typ piercingu. Je vizuálne podobný piercingu vertical hood, ale je vedený pod klitorisom a vystupuje z tela nad ústím močovej trubice. Nie je príliš častý, pretože sa nachádza príliš blízko klitorisu a mnohí pierceri sa ho neodvážia aplikovať.

Nefertiti piercing - tento piercing prechádza pod kožou klitorisu od spojenia vonkajších pyskov a druhý koniec sa môže dotýkať klitorisu, ktorý súčasne stimuluje. Je považovaný za bezpečnejšie ako Isabella piercing.

Outer Labia Piercing - piercing vonkajších pyskov.

Princess Albertina - ide o menej častý piercing, ktorý je obdobou mužského Princa Alberta. Šperk do tela vstupuje močovou trubicou a vychádza nad spodným okrajom pošvového vchodu. Nositeľky musia mať dostatočne širokú močovú trubicu, aby šperk nebránil pri močení.

Princess Diana - obdobný piercing ako vertical hood, len s tým rozdielom, že šperk vychádza z tela na boku hornej časti klitorisu, nie uprostred.

Triangle Piercing - piercing vedený pod klitorisom, ktorý vystupuje z tela v miestach, kde sa koža klitorisu spája s vonkajšími pyskami ohanbia.

Vertical Hood piercing - piercing kožičky nad klitorisom umiestnený vertikálne uprostred.

 

Hojenie piercingov genitálií

Genitálne piercingy u mužov i žien sa všeobecne hoja veľmi rýchlo a vo väčšine prípadov ľahko, a to nielen vďaka dezinfekčným účinkom moču. Pre čistenie piercingu teda zvyčajne postačí antibakteriálne mydlo, prípadne soľný roztok.

Podľa typu aplikovaného piercingu, hĺbky umiestnenia a zložitosti aplikácie sa piercing môže hojiť 14 dní až pol roka.

Okrem správneho čistenia je potrebné dodržiavať niekoľko týždňov pohlavná zdržanlivosť, vďaka ktorej zabránite prenosu infekcií i mechanickému dráždeniu hojacej sa rany.

 

Aké piercingy sú vhodné do genitálií?

Záleží na type piercingu, ktorý ste si vybrali a miesta, kam ho chcete aplikovať. Ženy i muži veľmi často nosia na svojich genitáliách banániky alebo krúžky, výnimkou však nie je ani surface či mikrodermál.

kruzok-segment-do-genitaliikruzok-segment-do-genitalii podkova-do-genitalii
Segment/krúžok do genitálií
Podkova do genitálií

 

Kúpte si ten správny šperk, ktorý vám bude dokonale sedieť. Ak si s výberom nie ste istí, radi vám poradíme.