Piercing na krku

Piercing dokáže ozdobiť vaše telo rôznymi spôsobmi. Môžete si vybrať nielen miesto, kam ho umiestnite, ale tiež si môžete zvoliť zo širokej ponuky šperkov. Ak ale chcete piercing, ktorý len tak niekto nemá, najvhodnejšie je skombinovať obe tieto možnosť. Premýšľate o piercingu na krk? Poradíme vám, aký vybrať a kam ho umiestniť.

Typy piercingov na krk

Krk je veľmi špecifické miesto a neposkytuje príliš veľa priestoru pre klasický piercing. Pokiaľ si teda chcete skrášliť krk, budete musieť siahnuť po piercingu, ktorý je vedený pod kožou.

Záleží na tom, ktorý typ vám viac vyhovuje, ale na výber máte z dvoch možností: mikrodermálny piercing alebo surface.

Mikrodermálny piercing na krku

Mikrodermálny piercing je podkožný implantát. Anglicky sa tiež nazýva dermal anchor, čo v preklade znamená podkožná kotva.

Tento typ piercingu nie je o mnoho zložitejší než klasický. Treba ale vyhľadať skúseného piercera, ktorý ho nerobí prvýkrát.

Pri mikrodermálnom piercingu najskôr piercer vytvorí otvor pre vloženie základne piercingu. Základňa sa vkladá pod kožu a má tvar obráteného písmena T. Vodorovná plôška základne (tzv. kotva) je umiestnená pod kožou a z nej vyčnieva skrutkovací závit. Do neho môžete zaskrutkovať akýkoľvek šperk.

gulaty-sperk-mikrodermal (1)gulaty-sperk-mikrodermal (1) mikrodermal-kamienok mikrodermal-hrot
Guľatý šperk na mikrodermálny piercing
 
Šperk na mikrodermálny piercing s kamienkom
 
Hrot na mikrodermálny piercing

 

Mikrodermálny piercing môžete umiestniť prakticky kdekoľvek. Jeho výhodou je, že vyčnieva z kože iba jednou stranou, takže nemá žiadne obmedzenia pre aplikáciu.

Veľmi zaujímavé umiestnenie je na zátylku. A to i napríklad niekoľko mikrodermálnych piercingov nad sebou alebo vedľa seba.

Zaujímavé umiestnenie je tiež napríklad na boku krku pod ušami alebo napríklad v blízkosti kľúčnych kostí.

 

Surface piercing na krku

Surface je typ piercingu, ktorý je vedený pod kožou, ale oba jeho konce vyčnievajú von. Na týchto koncoch sú zvyčajne umiestnené guličky, kamienky alebo hroty.

Vizuálne môže pôsobiť rovnako ako dva mikrodermálne piercingy vedľa seba. Rozdiel je však v tom, že medzi oboma koncami vedie pod kožou tyčinka.

surface
surface piercing

 

Surface piercing sa umiestňuje obvykle tam, kde je koža plochá a je minimálne namáhaná. Je možné ho teda umiestniť napríklad na zadnú časť krku v oblasti chrbtice. V takomto prípade býva nazývaný "oskar piercing".

Ak ste sa rozhodli pre surface piercing, je vhodné, aby ste mali nejakú predchádzajúcu skúsenosť s hojením piercingov a ich prijatie vaším telom. U surface totiž môže dôjsť k jeho odmietnutiu a postupnému vytláčaniu z tela smerom von. Hojenie takého piercingu je veľmi ťažké, telo sa ho v podstate neustále snaží vypudiť, takže vám nakoniec možno neostane nič iné ako piercing úplne z tela odstrániť.

Surface na zátylku je predsa jeden z mála, ktorý je možné úplne zahojiť.

Ak túžite po piercingu na krku, najlepšou voľbou je mikrodermál, ktorý sa ľahšie hojí a vďaka tomu, že je možné ho umiestniť prakticky kdekoľvek na tele, v rôznych vzdialenostiach aj zoskupeniach, dosiahnete tak jedinečný piercing, ktorý vaše telo dokonale ozdobí.